Viața amoroasă a mamelor singure

Viața amoroasă a mamelor singure

Viața de mamă singură vine cu multe responsabilități, sau mai bine zis cu multe roluri pe care femeia trebuie să le îndeplinescă. Dacă nu există ajutor din exterior, e cu atât mai greu. Nu e vorba doar despre cum te împărți din punct de vedere al timpului și cum programezi activitățile, dar și din punctul de vedere al resurselor tale poate să fie dificil.

Nu de multe ori vine presiunea chiar din afară prin fraze de genul: “Nu știu cum reușești!”, care deși sunt cu încărcătură pozitivă, pot să nască gânduri de genul: “ Nu am de ales!”. Odată ce intervine suprasolicitarea pe mai mute planuri, intervine și oboseala și astfel resursele scad!

Ce se poate întâmpla când decizi că vrei să reintri în jocul întâlnirilor? Există șansă să te simți vinovată că acorzi timp, efort, energie, poate chiar bani, pentru această nevoie normală de a socializa! Asta se poate întâmplă din cauza faptului că pot interveni cognitii care izvorăsc din convingerea că: “Pentru a-i nu lipsi nimic celui mic trebuie să fiu o mama perfectă tot timpul!”

Vinovăția ce e drept nu este tocmai un sentiment util, decât în măsură în care poate fi folosit ca un semnal de alarmă pentru tine ca să știi că este ceva acolo care trebuie schimbat, și da, este un imperativ funcțional.

Ce trebuie schimbat? Modul în care ne raportăm noi din rolul de mame vs rolul de femeie. Aici este de fapt lupta asupra controlului în pivinta resurselor. Este bine să știm că îndeplinim mai multe roluri în mai multe arii din viața noastră. Rolul de femeie nu este și nu ar trebui să fie opus celui mama, este o altă parte din noi, care nu trebuie neglijată, și are tot dreptul să iasă la suprafață și să își ceară nevoile fără să audă de la mama din tine: “Nu faci cât trebuie pentru copil, doar pe tine te are!”. În acest caz femeia din tine ar trebui să îi răspundă: “Da, poate te are doar pe tine, dar și tu tot doar pe tine te ai, și meriți toată atenția ta, și să te simți femeie e la fel de important ca faptul să fii o mama bună!” Până la urmă, un copil fericit, are o mama fericită, iar o mama fericită este o femeie care nu uită de ea, și se ocupă și de sine!

Leave a Reply

Your email address will not be published.